Overzicht van oudere nieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor Klaas Makkes
Klaas Makkes Decoratie

 

 

Op de vroege ochtend van vrijdag 29 april jl. werd onze penningmeester Klaas Makkes gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afscheid bestuurslid Harry Bosch

Tijdens de ALV 2024 hebben het bestuur en de leden afscheid genomen van Harry Bosch. Hij is bestuurslid geweest vanaf het eerste uur van de vereniging , dat wil zeggen 21 jaar! In al die jaren heeft hij vele ledenactiviteiten mede georganiseerd. Door zijn jarenlange ervaring en goede contacten met Paresto waren deze activiteiten praktisch altijd een succes. Wanneer het niet zo goed liep, lag de oorzaak zeker niet bij Harry. Hij wist ook altijd geamuseerd contact te maken met de leden en daar lag ook zijn kracht.

Activiteiten in 2024

De volgende activiteiten staan gepland voor 2024:

  • Woensdag 10 januari Nieuwjaarsreceptie met mogelijkheid diner in het bedrijfsrestaurant
  • Donderdag 14 maart ALV en reünie met Indische rijsttafel
  • Woensdag 8 mei Voorjaarsocial vindt geen doorgang!!
  • Donderdag 11 juli Zomersocial met barbecue
  • Donderdag 19 september Dagtocht (optioneel afhankelijk van aantal deelnemers)
  • Donderdag 21 november Najaarssocial met Indische rijsttafel

Voor al deze activiteiten ontvangen de leden tijdig een persoonlijke uitnodiging.

Herfstsocial 2023

Het verenigingsjaar 2023 werd op 24 november afgesloten met een goed bezochte herfstsocial. Het was een gezellig samenzijn, waarbij tussen de bedrijven door gekeken werd naar een video over de geschiedenis van de vliegbasis Welschap/Eindhoven. Afsluitend was er een traditionele Indische maaltijd in buffetvorm.

Excursie op en rond vliegbasis Eindhoven

Op 8 november ging een groep van 35 leden op excursie rond en op de vliegbasis Eindhoven. Met een militaire bus reden zij eerst langs gebouwen van Welschap, die nu zijn gelegen in de wijk Meerhoven. Daarna ging het gezelschap naar het 'Schijnvliegveld' van de Duitsers, dat was aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis van de gevechten rond de vliegbasis in 1944 werd enthousiast verteld. 

Afscheid van onze penningmeester

Tijdens de ALV op 16 maart 2023 hebben we afscheid genomen van onze penningmeester Herman van Soest. Hij heeft 20 jaren de financiële zaken voor onze vereniging verzorgd. 

Voorzitter Paul Geelen dankte hem voor alles wat hij gedaan heeft en verraste hem met een cadeaubon. Bloemen werden gegeven aan zijn echtgenote Henny. Daarna sprak de Coördinator Veteranen en Postactieven van de Luchtmachtstaf, Kapitein Peter Massop, hem toe en bedankte hem namens de plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten voor zijn jarenlange inzet. 

Activiteiten 2023

11 januari         : Nieuwjaarsreceptie

16 maart          : ALV met reünie

10 mei              : Voorjaarssocial

13 juli               : Zomersocial met barbecue

21 september : Dagtocht 

8 november    : Excursie rond en op vliegbasis Eindhoven

23 november  : Najaarssocial

Busreis Maastricht en Luik

Onze jaarlijkse busreis gaat dit keer op 22 september 2022 naar Maastricht en Luik. We varen vanaf Maastricht op de Maas en na de bekende ‘Stop van Ternaaien’ komen we via het Albertkanaal in Luik. U kunt dan deze prachtige stad op eigen gelegenheid verkennen. De dag sluiten we af met een lekker driegangendiner.

 

Boottocht

 

 

 

 

Zomersocial met barbecue

Op donderdag 14 juli 2022 is er weer een social met een gezellige en smakelijke barbecue. Natuurlijk hopen we op een zonnige middag. Binnenkort ontvangen alle leden een uitnodiging met details. 

Voorzitterschap overgedragen

Op 17 maart jl. heeft onze voorzitter Karel Smit tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering zijn functie overgedragen aan Paul Geelen. Hij is in de afgelopen 12 jaar de vertegenwoordiger van onze contactgroep geweest in allerlei overlegfora en heeft zich als voorzitter al die tijd ingezet voor de leden.

De commandant vliegbasis Eindhoven en de coördinatoren Postactieven en Veteranen van de luchtmachtstaf bedankten hem dan ook hartelijk voor zijn jarenlange inzet. Dit ging gepaard met enkele cadeaus. Ook zijn echtgenote werd bedankt en in de bloemen gezet.